onsdag 24. oktober 2012

Høsttakkefest


Høsttakkefest


I efeserbrevet 5:3-4 utfordrer Paulus oss troende på hvordan vi snakker. Skittent snakk passer seg ikke. Message oversettelsen har en vakker avslutning av vers 4: Takknemlighet er vår dialekt.

Dialekter avslører hvor du kommer fra. Tenk om takknemlighet kan være min og kirken sin dialekt? At det som skinner gjennom samtaler er takknemlighet. Takknemlighet for livet, for frelsen og for fellesskapet. Å lete etter det som gir takknemlighet er en god øvelse. Det er en skattejakt!

Noen resultater av Sentrumkirkens takknemlighetsjakten:
"Takknemlig for å være en del av en stor familie som er med meg i alle sesonger av livet, og som utfordrer meg til å ta nye steg i livet som kristen."
- Silje
"Nå er dere min norske familie. Jeg er ikke perfekt, men likevel tar dere meg med hjem, tar meg med inn i kirken - er gjestfrie. Det er fantastisk vakkert. Takk, Sentrumkirken!"
- Robinson
"Jeg er takknemlig for det fantastiske ungdomsarbeidet for gutta mine!"
-Siri
"Jeg er takknemlig for å være en del av en kirke og en cellegruppe som utfordrer!"
- Sølvi





Siste torsdag i november er Thanksgiving og amerikansk høytidsdag. Det er en fantastisk tradisjon som har røtter tilbake til de første emigrantene. Når innhøstningen var ferdig, satte de av en dag til å feire og takke Gud for hans velsignelser. Det gjør amerikanerne fortsatt. Søndag 25 november gjør Sentrumkirken det samme. Vi feirer det Gud har gjort i kirken som fellesskap og i den enkelte. 

Da blir det inspirerende takknemlighetshistorier, feststemning og servering av høsttakkeknask. Hele kirken oppfordres også til å forberede en takknemlighetsgave. Høsttakkefesten er en god anledning til å synliggjøre sjenerøsitet og at takknemlighet er vår dialekt. Vi feirer det Gud har gjort, lar oss inspirere av historiene og gir med takknemlighet.