tirsdag 9. mars 2010

Syv dager i the land of the sun


Noen mennesker er rett og slett heldige. Jeg mener å være en av dem. En av genistrekene eller rett og slett et lykketreff, har vært å gifte seg til solens land. Nå har riktignok ikke Makedonia så mye sol i februar, men det kryper ihvertfall opp mot 20 varme. Kom nettopp hjem fra en uke sammen med Thomi, Dani og Solveig i Makedonia. Det gir selvfølgelig en herlig blanding av oppturer og høydepunkt.


Høydepunkt 1 : Thomi og Dani oppdager at verden er stor og befinner seg i WOW skyen når vi tar tog mellom to terminaler på Frankfurt Flughafen. De måtte selvfølgelig ta toget fram og tilbake.

Høydepunkt 2 : Vi tigger oss til å få sjekket inn og komme ombord på flyet 5 minutter på overtid. Da hadde vi allerede mistet vår første connectionflight. Med den nye flighten fulgte en 40 euros matkupong som ble tilintetgjort på Burger King. Etterpå satte vi oss på Starbucks for å drikke kaffi og vente på å få dårlig tid.

Opptur 3 : Selskapet mitt digger Makedonia. Thomas Neteland alias Thomi sa ganske så alvorlig etter to dager : «Per Eivind, jeg har noe å si deg» Jeg var redd for ord som fryktelig, forferdelig og kjedelig om byen/landet jeg elsker. Kanskje akkompanjert med en setning som inneholder lengter og hjem. Det som faktisk kom var : Fantastisk, gøy, setter i perspektiv og tusen takk, satt sammen til setninger som jeg ble veldig glad over.

Høydepunkt 4
: Kjøtt på bordet. 12 mennesker sitter sammen på en fantastisk grillresaturant og bestiller kjøtt for 11 personer (Solveig hadde salat), spiser seg mett på kjøtt og legger igjen 30 kroner som da inkluderer drikke og tips til kelneren.

Opptur 5 : Treff med tenåringene i kirken. Solveig preker på engelsk. Thomi og Dani har vitnesbyrd på engelsk. Nedtur for meg, jeg får ikke være med. At kvelden ble en opptur, henger det sammen med en invitasjon til innendørsfotball.

Høydepunkt 6 : Kirke på søndag. Jeg fikk æren av å preke i Skopje Christian Center. Alltid glad for å være med å bidra i denne herlige kirken. En preken om Guds fantastiske nåde resulterte i flere bestemmelser om å følge Jesus. Den største oppturen var min fantastiske svigermors smil under hele møtet.

Høydepunkt 7 : Lederseminar på tirsdag og onsdag. Scott Wilson gav jernet til de mer enn 60 pastorene og lederne fra Serbia, Hellas, Makedonia og Albania. Herlig trøkk, mye godlyd i etterkant og historisk tror jeg.

Høydepunkt 8 : Gud gjør ting i Novi Sad. Der støtter Sentrumkirken menighetsplanteren Rodja Orescanin. Han fortalte om kirkevekst og kirkebygg. En familie har gitt en tomt klar til bygging – verdi 40 000 euro. Do the math. Denne familien er ikke spesielt velstående, og summen gigantisk i et land der vanlige folk tjener 400 euro i måneden. En lokal forretningsmann med en fot innenfor kirken hørte om dette og bestemte seg for å klemme til skikkelig. Han sponser den videre bygningen av kirken opp til taket. Nå er de i gang!

Høydepunkt 9 : Å komme hjem! Det er kjekt å reise i 7 dager, men med to så nydelige jenter hjemme i Sandnes, blir det lenge.


2 kommentarer:

  1. glad du fikk med at æ ikkje spiste det kjøttet... ;P haha, æ spiste faktisk kylling, men det e ok - det får gå som salat..
    selv om enkelte på lørdag spurte mæ seriøst og alvorlig om æ va vegetarianer.......

    men yes; en OPPtur!! sommeren blir en vinner.

    SvarSlett
  2. naa Per Eivind.. Naa har eg vaert innpaa aa sjekka her utallige ganger, og lika skuffa kver gang. Komme d isje nytt innlegg snart?:)

    SvarSlett