mandag 19. april 2010

Et siktemål for livet

Jeg er så heldig å kjenne et hav av kjekke mennesker. Noen av disse er full av omtanke og sørger for at unge Kvammen (meg) får oppleve ting som min type person drømmer om. En av disse vennene ser med forferdelse på all tiden jeg bruker i sentrum av sandnes, på en stol, inne på et kontor, foran en laptop og med mobiltelefon i hånda. Han tar ansvar for min mentale helse og inviterer jevnlig på tur, bålfyring, overnatting i fjellet, jakt og forskjellig annet knask. Fellesnevneren for dette er et friminutt fra alt som surrer rundt i et travelt småbarnsfarektemannpastorshode.

Lille julaften for tre år siden (tror det er siste jaktdag) ble jeg invitert med på jakt i et terreng litt utenfor Ålgård. Agendaen var å legge ned det siste rådyret i kvoten. Det skumrer fort i desember så vi hadde ikke mye tid. Vi så ingen rådyr, men oppdaget to hvite flekker som viste seg å være harer. Harer kan jaktes med rifle. Jeg fikk æren av å være jegeren. (hadde bare et våpen)

Jakten begynte med en snikerunde verdig en indianer. Vi landet bak en haug ca 100 meter fra og med god sikt til de to harene. Så er spørsmålet: Skal jeg gå for gull og prøve begge meg på begge to, eller konse på en. Jeg valgte det siste. La meg ned i god skiskytterstil med stødig håndgrep på riflen. Samlet tanker, konsentrasjon og energi gjennom det høyre øyet. Alt er handler om å få krysset i kikkertsiktet til å ligge stødig på haren. Et intenst øyeblikk. Ikke tid for å tenke på det som skal gjøres i morgen eller det som skjedde i går.

Høyre pekefinger dras forsiktig og med jevn kraft mot avtrykkeren. Her skal det ikke rykkes, bare en eneste lang smooth bevegelse. Gjøres det rett, vet du ikke når skuddet kommer. Så lenge siktemålet holdes stødig, blir det blink. En ivrig jeger som trykker hardt risikerer å rykke våpenet ut av siktemålet og bomme. Det gjør ikke jeg. Et herlig smell fører til en tre sekunders døvhet. Haren hopper en meter opp i luften beveger seg tre meter og blir liggende. Et tydelig fokus og stødig sikte gir resultat.

I livet vårt finnes det uendelig mange «harer» å jakte på. Valgmulighetene er så mange at vi ofte hopper fra ting til ting. Mange lar seg forføre og tror at lykken finnes i å jage så mye. Jeg tror på livet som en god jakttur. Et siktemål som samler kraft energi og konsentrasjon. Paulus, som er en av kristenhetens største tenkere, oppsummerer sitt siktemål : For meg er livet Kristus... Å sikte sitt liv inn på Jesus. Det tror jeg på.

Jeg har tenkt, og kommet fram til at siktemålet mitt er å gi de gode nyheter om Jesus til de som ikke har hørt, gjennom å bygge kirker som tiltrekker seg den nye generasjonen. Love it! Finn siktemålet og fokuser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar