søndag 25. oktober 2009

livs-viktig eller viktig for livet om du vil

Gi meg et ord for livet. Hva blir det?
Livet er et helvete, livet er en rosedans, livet er et cruise, livet er en kamp, livet er et mysterium, livet er meningsløst, livet er party party – forresten det var to ord.

Hvordan du ser livet, vikler seg inn i hvordan du lever livet. Hvis livet ditt er en kamp, er du sannsynligvis opptatt av å sloss. Noen kristne er slik. Slåss mot de som ikke mener det samme, slåss mot politikere med kjedelige meninger, sloss mot andre religioner og sloss generellt mot alt i samfunnet de ikke liker. Ofte tror jeg de sloss av vane.

Jeg liker en god slosskamp, så lenge jeg slipper å være med selv og når det handler om to muskelbunter i en boksering. Liker en god krig også, så lenge den foregår i en bok eller film. Å være soldat er ikke gøy. Trene hele livet for noe som bør unngåa. En soldat vil selvfølgelig prøve ut sin dyktighet, og oppdager at krig ikke er gøy. En nødvendighet kanskje, men alltid en kjedelig nødvendighet. Ikke bruk livet på å sloss.

Jeg påstår at livet er en reise.
En reise har et utgangspunkt og et mål. Mitt liv er en rundreise. Den begynner og ender med Gud. Jeg liker nesten alt en reise bærer med seg. Jeg elsker å sitte på flyplasser, sitte på tog, sitte i bil, sitte på en båt. Jeg elsker å reise til og med når jeg må sitte på en buss, og særlig når jeg kan reise til fots. Pass, biletter og securitykontroller er stresset som skaper den nødvendige balansen.
Hvofor er det så gøy å reise?
Folkene man møter.
Det fine man får sett.
De gode historiene som kommer ut av det.
Den gode maten man får smake.
Det trenger ikke være eksotisk. Interessante mennesker, nydelig utsikt, rare ting og god mat kan man få absolutt over alt.

Ikke alle reiser er like interessante. Etter å ha reist i mange mange mange år og vært i imponerende 37 land kan jeg si at den kjekkeste reisen er den som er gjort med en hensikt eller oppdrag. Setter deg i kontakt med de herlige menneskene, gir deg de gode opplevelsene og tar deg til de interessante stedene. Livet er en slik hensiktsreise.

Jeg tenker at hensikten med mitt liv er å gi de gode nyhetene om Jesus til de som ikke har hørt gjennom å bygge kirker som tiltrekker seg den nye generasjonen. Du kan gjerne oppsummere det i å gi Jesus til en ny generasjon. Så langt vil jeg bruke ord som innholdsrikt om livet. Har nok herlige minner til å skrive en bok som jeg ihvertfall ville lest selv.

Jeg er såpass positiv når jeg ser på mitt eget liv at jeg vil trekke fram et annet ord også. Eventyr. Livet er et eventyr. Hvorfor? Det er alltid noe uventet, noe litt overnaturlig og noe spennende som skjer i et eventyr. Det dukker alltid opp et monster i en eller annen form og selvfølgelig en prinsesse.

Finn hensikten med livet ditt og bli med på en eventyrreise.

2 kommentarer:

  1. Ti poeng til deg for en fin metafor: livet er en eventyrreise. Min reise har en begynnelse og en slutt, og jeg er altså ikke på rundreise som deg. Men det er jo fint å vite at vi kan ha ulike reiseruter, så lenge vi ikke slåss om hvem som har den beste ;)

    SvarSlett