torsdag 15. juli 2010

Dejlig å være norsk - I Makedonia


Kirken er global og har siden starten bredt seg utover hele verden. Sunnhet i kirken er avhengig av utveksling. Ingen er sin egen øy, heller ikke Sentrumkirken. Vi er koblet på pinsebevegelsen nasjonalt og har flere venner internasjonalt som jevnlig gir oss input. Sist besøk av misjonær Tommie Naumann var en slik opplevelse. Flere enn meg fikk en fornyet tro på Guds trofasthet. Jeg er takknemlig for å få gi noe tilbake til arbeidet han driver på Balkan.

Ocean 13 i Makedonia
13 unge mennesker fra Sentrumkirken brukte 7 dager på å : Skape et gjennombrudd for evangeliet i en større landsby (Vasilevo 5000 innb.), koble med en herlig vennegjeng i Skopje og oppmuntre en stor gruppe med landets kristne tenåringer på en nasjonal tenåringsleir. Jeg var imponert over å se teamet i aksjon. Flere har tatt bestemmelser for livet og mange har blitt nysgjerrige på Jesus. Siden vi har opprettet kontakt med de fleste på facebook er dette bare begynnelsen.

Mini ungdomsgruppe
Skopje Christian Center, menigheten vi samarbeider med i Skopje, har en liten ungdomsgruppe bestående av stykker. Målet vårt var å hjelpe dem å dobles. Det har vi bidratt til. Den yngste av disse ungdommene, David, tok med seg tre venner på alt skjedde dagene vi var i Skopje. De har lyst å være med på ungdomsmøter videre. Davids mor har både snakket med deres foreldre i etterkant og er mer enn villig til å være sjåfør for denne kompisgjengen.

Oppfølging
Vår misjonær i Makedonia Zoran, kommer til å dra tilbake til landsbyen Vasilevo. Vi håper at det kan bli en kirke ut av det som skjedde der. En godgjeng på sikkert 50 unge mennesker gav respons på frelsesinnbydelsen. Mange virket seriøse, noe som
lover godt for fortsettelsen. Solveig drar tilbake til Skopje i begynnelsen av September. Da har hun møte med ungdomsleder, ungdomsgruppen og lederskapet i menigheten. Forhåpentligvis også flere av de nye vi har fått kontakt med. Sentrumkirken ønsker å gi Jesus til en ny generasjon. I vårt misjonsarbeid på Balkan gir vi det vi har – Vi hjelper de kirkene vi samarbeider med å gi Jesus til en ny generasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar