torsdag 29. juli 2010

Hold fast

Du har sett scenen på film mange ganger. En overvakker kvinne henger over stupet, med et fast grep rundt heltens underarm. Gjerne en muskuløs en. Redningen hennes ligger i å holde fast. En litt mindre dramatisk scene er det lille barnet som holder fast i mammas eller pappas trygge hånd.

Den første kirke holdt fast.
Apg 2:42 «De holdt seg trofast til apostlenes lære og fellesskapet, til brødsbrytelsen og bønnene.» De som holder fast, formes av det de holder fast til og slik skaper de også kirken. Jeg vil være en av dem!

Å holde fast i Apostlenes lære.

Hold fast i Guds Ord slik det leses i Bibelen. Hold fast på Guds Ord som hviskes inn i hjertet. Hold fast på Guds Ord som forkynnes i kirken. La det prege og definere livet.

Å holde fast ved fellesskapet.

Gode venner kommer ikke av seg selv. Alle relasjoner vokser ut av prioritering. Mange snakker om kvalitetstid. Jeg tror på kvantitetstid. Kvalitet får ikke utvikle seg om man ikke har kvantitet. Å holde fast ved fellesskapet handler mer om prioritering enn noe annet. De fantastiske vennskapene utvikler seg der mennesker prioriterer fellesskapet.

Å holde fast ved brødsbrytelsen.
Vår cellegruppen av mandige familiefedre med viktige jobber og mye ansvar ,møtes annenhver uke. Da er brødsbrytelsen høydepunkt. Brødsbrytelsen setter Jesus i sentrum. Å holde fast ved brødsbrytelsen er å holde fast ved Ham. Når Jesus får være i sentrum av fellesskapet, da er fellesskapet kirke.

Å holde fast ved bønnene.

Å be alene. Å be inni seg. Å hele tiden ha en åpen linje til Gud. Å gjøre sine bekymringer til bønner. Å be for de som man er glad i. Bønn er den troendes åndedrag. Bønn fungerer. Bønn fungerer særlig når man er sammen to eller flere. Hold fast ved bønnene, både fordi Gud svarer bønn og fordi det demonstrerer avhengighet av Gud.

Det du holder fast ved definerer ditt liv, fordi du drar det med deg overalt. Det den troende holder fast ved definerer kirken, fordi kirken er mennesker. Ikke la tilfeldighetene bestemme hva det er. Jeg vil holde fast ved....

1 kommentar:

  1. Amen!!!

    Forresten veldig inspirerende å følge din oppfordring og lese Bill Hybels "Modig lederskap" bok i sommer.

    SvarSlett