mandag 6. september 2010

Flytte til Minas Tirith?

Jesus sier: En by som ligger på et fjell kan ikke skjules. På jæren snakkes det om lyebyen. Dersom den bygges, skal den plasseres på lyefjell og bli synlig over hele jæren. Der vil den ligge som en påminner om Jesus sine ord. Med fantastisk utsikt og nærhet til en framtidig motorvei(i følge ryktene). En pen plass å bo! Jeg digger slike byer. Fordi Jesus snakker om det, og fordi det ser utrolig bra ut. Tenk bare på Minas Tirith.

Hva er en by?
Å kalles by, krever en viss størrelse. Et hus mellom oltedal og dirdal er for eksempel ikke en by. Byer er befolket av et visst antall mennesker og har en plassering som gjør den til et senter for enda flere mennesker. Jørpeland og Sauda smyger seg innenfor definisjonen. Skal kirken bli en synlig by på fjellet, trengs det mennesker som vil "bygge og bo" der, helst mange mennesker.

Hvordan oppleves en bra by?
Jeg liker byer som har atmosfære og hvor mye folk klumper seg sammen på et lite område. Mye lyd, mye liv, mye å oppleve og mye å se. Byen Jesus bygger ligner dette. Atmosfære preget av kjærlighet til Gud. Mennesker som bryr seg om og er glad i andre mennesker. En by med kreativitet, humor og initativ som skaper gøye ting ingen vil gå glipp av. De som ser byen blir imponert, de som besøker byen blir berørt og de som flytter inn blir forvandlet.

Bli med på å bygge
Mange nordmenn er private og lite interessert i fellesskap utover nærmeste vennekrets og familie. Det blir ikke by av slikt. Byer bygges av mange. Og de synlige og imponerende byene bygges på fjell. Jeg drømmer om at Sentrumkirken skal bli en slik by. Fylt opp av mennesker med kjærlighet til Gud og mennesker. Den skapes når det er mennesker som plasserer «sitt hus og sin hage» som en del av noe større, og bygger noe som får betydning for andre. En herlig Minas Tirith synlig for Sandnes.

1 kommentar: