søndag 23. august 2009

chazown

Den vise kong Salomo skrev hundrevis av ordspråk. Fantastisk lesning! Et av dem sier : Uten chazown går folket vill. Livet leder oss ofte vill. Småbarnsforeldre går seg vill i: Stress, travelhet, krav, fulle need to do lister, pengejag, gjeldsnedbetaling, sammenligning og eiesyke. Unge mennesker går seg gjerne vill i valgmuligheter, forventninger, press fra omgivelser, konstant tilgjengelighet og brutte forhold. Kong Salomo påstår at mangelen på chazown er grunnen.
.
Hva er chazown?
Chazown er hebraisk og betyr noe i retningen av visjon.
Chazown er et bilde av framtiden.
Chazown er åpenbaring
Chazown er også et ord fra Gud
Chazown er i tillegg gudommelig ledelse
Chazown handler rett og slett om å se hva Gud gjør.
Lesere som ikke er inne i bibelsk terminologi får ha meg unnskyldt. Den bibelske definisjonen forholder seg ikke til begrepet visjon uten å gjøre Gud til en sentral del av det. Visjon har selvfølgelig også sekulær anvendelse. En litt for stor visjon er supermotiverende når de rette folkene ser det, tror det og sammen begynner å jobbe mot det.

Å ha chazown
En av mine store helter er Aril Edvardsen. Mye ved ham forble det samme. Den litt for store magen, den herlige barten og det svarte håret gredd fra høyre til venstre. Viktigere enn dette: Aril hadde chazown. Den forandret seg heller ikke. Utvidet seg, ja, men alltid den samme grunntonen. Klimakset var når Aril proklamerte fra lille kvinesdal : "Herfra ska mi teppelegge heile kloden med di goe nyhedan om Jesos." Evangeliet ble senere kringkastet via satelitt. Størst var nedslagsfeltet over den muslimske verden. Aril sa jo : "Mi må nå mosliman". I tillegg førte Arils chazown til at han :
- Grunnla titusenvis av kirker og ga underhold til tusenvis av innfødte misjonærer.
- Ledet et ukjent antall mennesker til tro på Jesus.
- Hadde mer enn 4 millioner mennesker gjennom sitt brevkurs, det nye livet.

Grip chazown.

Chazown handler ikke først og fremst om å lese det, høre det eller forstå det. Det handler mer om å gripe det, tro det og leve det. Chazown leves med lidenskap. Chazown hjelper å meisle ut livskurs. Chazown gir hensikt og verdi. Chazown hjelper å ta valg. Den som griper chazown går ikke vill.

En kirke som har grepet chazown.
Et brasiliansk ordtak sier noe slikt som : Når et menneske drømmer er det bare en drøm. Når flere mennesker drømmer sammen, er det litt mer enn en drøm. Når mange mennesker har den samme drøm, da er ikke lenger en drøm, men virkelighet. Et menneske som har grepet chazown er en drømmer. Flere mennesker som har grepet samme chazown er litt mer enn drømmere. En kirke bygget på samme chazown rocker byen.

Sentrumkirken
Du kan lese Sentrumkirkens drøm:http://www.sentrumkirken.org/7.html
Er du en del av Sentrumkirken? Husk at chazown ikke leses, høres eller forstås. Spør heller :
Er det noe Gud sier her?
Er det et bilde av framtiden jeg kan tro på?
Finnes det her en visjon jeg kan gripe og leve med lidenskap? Som hjelper meg å meisle ut livskurs? Som gir livet hensikt og verdi?
Jeg håper det. Jeg ønsker at livet mitt skal handle om å gi de gode nyhetene om Jesus til en ny generasjon. For meg er dette mer enn et fint slagord. For meg er det chazown.

3 kommentarer:

  1. i am in.

    jesus til en ny generasjon.

    SvarSlett
  2. Rachel - Bildet av Aril Edvardsen gjorde seg sammen med alle interiørbildene på siden din. Hehe

    SvarSlett