fredag 7. august 2009

Ulv

Starter like godt denne bloggen med å skrive om ulv. Så lenge jeg kan huske har jeg vært fascinert av dette fantastiske dyret. Jeg hevder hardnakket å ha observert ulv "in the wild". Ikke alle kjøper historien. Observasjonen ble nemlig gjort fra et bussvindu. Til mitt forsvar skal det sies at vi kjørte gjennom det villeste området av Transylvania. Den som har hørt om Dracula og Van Helsing forstår at dette er plassen man ser ulv fra bussvinduet

Hvorfor ulv?
Ulven lager musikk! Hør det her : http://www.dinside.no/343654/en-natt-med-graabein.
Dette hylet er på min ti på topp liste over ting jeg ønsker å oppleve før jeg dør. Dyrepark gjelder ikke.

Ulven er sinnsykt smart!
Ulven mangler ekstreme ferdigheter. Når den likevel er fryktet, er det på grunn av sin intelligens og kreativitet. Ravner har skarpt syn og fordelen av å fly. Ulven kjører derfor samarbeid. Ravnene svever over fjellheimen og lager lyd når noe bevege seg. Ved å følge lyden finner ulven dyr som kan jages og drepes. Den er selvfølgelig også smart nok til å gi ravnen sin del.

Ulven jobber i team!
Når ulven skal ta knekken på et bytte så gjør han det ikke alene. Byttet vil enten være for stort, for hurtig eller for utholdende. Derfor jakter ulven i team. Klisjeen sammen er vi sterke ble oppfunnet av ulven.

Ulven legger en plan!
Detaljstudie av ulvejakt viser at et ulvejaktlag plasserer ut poster på strategiske steder. En ulv plukker ut byttet og jager det mot avtalt sted. Her står nye ulver klart til å ta over. Uthvilte ulver jager hele tiden det stakkars dyret videre. Ulven vinner fordi den har planlagt sine moves.

Ulven er sosial!
Den lever sitt liv sammen med andre. Ensomme ulver har ikke valgt å være ensomme. De har av en eller annen grunn blitt jaget ut av gjengen. En trist skjebne.

Ulv – me like

2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Ordtaket som sier at det skal en hard vinter til før ulv spiser ulv, er vel på sin plass her ;)

    SvarSlett