lørdag 8. august 2009

Jeg elsker sommeren! Noen av mine beste minner er sommerminner.

Sommeren 99 traff jeg Vesna for første gang på en episk misjonstur til Makedonia.

Sommeren 2000 traff jeg Vesna for tredje gang på en ny misjonstur til Makedonia.

Sommeren 2003 traff jeg igjen Vesna. Denne gangen på en slags roadtrip gjennom Øst Europa sammen med Ådne Hovda, Anders Lunde og Lars Tore Jørgensen.

Sommeren 2004 fridde jeg til Vesna under en slags middelhavsbusk/tre ved siden av Makedonias mest romantiske kloster. Samme sommer startet vi Sentrumkirken.

Sommeren 2001 ba vi med hundre estiske ungdommer til frelse i en nedslitt kommunistisk kino/kulturhall. Vi leverte et forrykende transition show stappfullt av musikk, dans og video. Sytti norske ungdommer var i skyene

Sommeren 2002 var jeg med på å døpe mer tretti estiske ungdommer i det baltiske hav. Lokale pastorer var i skyene. Det var forsåvidt jeg og.

Sommeren 2004 var jeg med på et team som ba med polske ungdommer til frelse. Ungdomsarbeidet i den lille samarbeidsmenigheten vår ble nesten tidoblet. Fra to til 20 pluss.

Sommeren 2006 som var en eneste lang strandtur med venner og familie. Tror ikke det regnet hele sommeren.

Sommeren 2008 hadde vi besøk av nesten hele vår makedonske familie. Herlige dager med bading, spising, soling, fisking, sightseeing og fellesskaping.


Høyt på listen for sommeren 2009 er :
Uberkoselig familiecamping sammen med seks familier fra Sentrumkirken på bortgjemt campingplass i Setesdal

Kveldsbading i fossen med Rune, Fredrik, Odd Inge, Stein Oskar og sikkert flere jeg ikke kommer på i farten.

Familieuke med besøk av Vesnas søskenbarn og hennes nye ektemann.

Sentrumkirkestand i langgata under blink. Bøtter med lapper, kilovis med smågodt, morsomme show med Thomi og Dani og ubergod stemning i minst 10 meters omkrets rundt standen. Yes we can!

Tre dagers mandig fjelltur til bortgjemt shangri la dal sammen med Tormod.

Mirjam første skikkelige gåtur over stuegolvet.

Dagstur til Egersund med Vesna og Mirjam.

Fotballkamp mot intro. (seier selvfølgelig)

Godstemnings Sentrumkirkegrilling på Voll og beste gudstjenestebesøk vi har hatt noen sommerferie.

Barndommen min er ganske lik.
Vi dro på familieleirer, menighetscamp, misjonsturer og hytteturer. Alltid sammen med noen. Kjempegøy. Vi kjørte ikke rundt i Norge for å se fjell, men for å besøke venner. Fjellene var bonus. Min barndom er full av sinnsykt gode minner.

Hva er mitt poeng?
Ikke tenk : Aaah endelig sommer og tid for meg til å slappe av. Det er selvfølgelig viktig å slapppe av. Jeg elsker fluktstolen, kaffikoppen, boken og stranden. Men de beste minnene du skaper for deg og din familie, kommer nesten helt sikkert sammen med andre mennesker. Og ofte når du gjør noe for Gud. Grip derfor mulighetene sommeren gir til å være sammen med andre mennesker og til å gjøre noe for Gud. Vi begynner å nærme oss exit sommerferie, men det kommer en ny sommer.

4 kommentarer:

 1. ehhhhm. kremt. sommeren 2007 og nord norge?????

  SvarSlett
 2. ulvebildet ditt var så harry..at det var tøft!

  SvarSlett
 3. Det blir morro å følge fortsettelsen på bloggingen din. Jeg er enig i alt du sier. Ulven er mystisk og råtøff, og de største opplevelsene opplever men ikke alene, men sammen med andre.

  SvarSlett
 4. Solveig
  sommeren 2007 hadde selvfølgelig mye gøy - blant annet stand på skjærgårds. Nord Norge er fortsatt et av mine beste vårminner - mai 2007.

  Rachel
  Ulv er tøfft

  Odd Inge
  Thanx

  SvarSlett