mandag 28. september 2009

Hva skal du på søndag?

Jeg prioriterer kirke på søndager fordi :

1 jeg har tro på den. Jesus sier han snakker gjennom kirken, handler gjennom kirken og fyller alt med sitt nærvær gjennom kirken. Jeg vil være med.

2 jeg vil vise min takknemlighet. Lovsang er min respons til Gud. Musikk/sang/bevegelse/ engasjement/begeistring som smaker takknemlighet for det Jesus har gjort. Tilbedelse har den ekstra touchen beundring og ærefrykt. Kirken samles på søndag for å tilbe Gud - Im in.

3 forkynnelse preger tanken og livet positivt. Jeg ønsker en livslang prosess for å bli mer lik Jesus. Søndagens forkynnelse pusher meg i den retningen, sammen med mange andre.

4 jeg trengs for å skape atmosfæren. Jeg har noe å gi. Alle som er tilstede bidrar. Holdningen, måten jeg møter mennesker på og hvor jeg fokuserer gjør kirken levende. Ikke plastikk mennesker, men mennesker med passion. Derfor vil jeg ikke bare komme, jeg vil delta - med passion.

5 jeg ønsker at mine venner som enda ikke tror eller som ikke tror så mye skal få møte Jesus. Den enkleste måten er at de får møte kirken og Jesus gjennom den. Viktig å huske at det er vanskelig å invitere til noe man ikke er med på selv. Count me in.

6 det er miljøet jeg ønsker for min datter. Min bønn er at mine barn skal få vokse til å elske Gud og elske hans hus. Heldigvis er jeg en del av en kirke som tenker på de yngste. En kirke som tilrettelegger for min uberskjønne datter. WOW. Jeg setter av søndagen for meg selv og familien.

7 jeg tror på gode rutiner. De viktige tingene i livet skjer når de blir rutiner. Familietid, tur. (lørdag er turdag) fotball og sosialt skjer ikke av seg selv. Gjennom kirkehistorien har kristne satt av søndagen til kirke. Allerede i apostlenes gjerninger møttes de troende på den første dagen i uken(søndag). Hebreerbrevet oppmuntrer troende til ikke å holde seg borte når kirken samles. Kjekkest når alle kommer. Søndag = kirkedag er en god rutine som pusher i rett retning.

8 det hjelper meg til å komme på samme side som de jeg er kirke sammen med. Å ha varmt godt fellesskap er en ting – det er bra. Å få enhet i troen, enhet i visjonen og enhet i hvordan man lever ut visjonen, er sprengkraft. Det skaper en kirke som har gjennomslag i samfunnet. Det tror jeg på.

9 jeg vet at det er godt for meg selv. Kirken handler først om Gud, så om andre. Får jeg med meg dette, oppdager jeg at det går bra for tredjemann, nemlig meg. I en stor gruppe mennesker er det alltid noen som kan dra meg opp når jeg er nede. Som identifiserer seg med mine utfordringer og vanskeligheter. Jeg vil ikke miste kontakten med det miljøet for alt i verden.

10 jeg tenker at kirke er viktigere enn så mye annet bra man også kan bruke søndagen til. Det tenker jeg ikke fordi jeg er pastor, det er en verdi jeg har naglet fast uavhengig av hvem som skulle være min arbeidsgiver.

For deg som ikke tror, eller ikke tror så mye er sikkert ikke alt dette like relevant. Likevel burde kirken være interessant for deg. Pasjon og trøkk som inspirerer, fellesskap og nettverk som gir muligheter, et stadig fokus på Gud som pusher deg til å finne ut av om du tror, hjelp til å leve livet og forhåpentligvis også svar på endel av livets viktige spørsmål. Alle har godt av å henge i en kirke :-)

Sees på søndag

1 kommentar:

  1. ja, det virket på meg som om dere hadde et fint felleskap å henge i :)

    SvarSlett